Biografie

keyboard_006

Deutsch | English | Nederlands

De Nederlands-Zwitserse pianist Alexander Boeschoten werd 1989 in Bern geboren. Zijn eerste lessen kreeg hij van de Hongaarse pianiste Angelica Hamori. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaren bij de Canadese pianist Walter Prossnitz en daarna bij de getalenteerde jonge Zwitserse pianist Benjamin Engeli (lid van het vermaarde Teccler Trio).            Vanaf 2004 studeerde hij aan het Gymnasium „Kunst und Sport“ in Zürich.  Dit is een instituut gespecialiseerd op jonge mensen met een bijzonder talent voor sport, muziek of dans. Zijn leraar aldaar was Daniel Knecht. Sinds zijn eindexamen Gymnasium in 2007 studeerde hij tot zijn master in performance (2012) in de meesterklas van Prof. Homero Francesch aan de Zürcher Hochschule der Künste. Momenteel zet hij zijn studie voort aan de Musik-Akademie Basel bij Ronald Brautigam.

Alexander Boeschoten volgde kamermuzieklessen bij o.a. Adrian Cox, Stephan Goerner (Carmina Quartett) en Eckart Heiligers (Trio Jean Paul). Verder werd hij gecoacht door Thomas Demenga, Valentin Erben (Alban Berg Quartett), Ferenc Rados, Thomas Grossenbacher, Zakhar Bron en als liedbegeleider door Thomas Hampson.

Behalve als solist treedt Alexander Boeschoten op met musici zoals Thomas Demenga, Joan Berkhemer, Karel Boeschoten, Duncan Mc Tier, Andrea Kollé en het Zürcher Bläser Quintett. Tot de hoogtepunten van zijn loopbaan tot nu toe behoren optredens aan het muziekfestival „Rüttihubeliade“, een recital in Moskau, een toernee naar Zuid-Afrika en een eerste prijs  aan het „Schweizerische Jugendmusik Wettbewerb“.

Alexander Boeschoten is sinds 2008 pianist van het Gagliano Trio (pianotrio).